Русия е обявила за издирване председателя на Международния наказателен съд (МНС) Пьотър Хофмански.Това сочи

...
Русия е обявила за издирване председателя на Международния наказателен съд (МНС) Пьотър Хофмански.Това сочи
Коментари Харесай

Русия обяви за издирване председателя на Международния наказателен съд

Русия е оповестила за издирване председателя на Международния углавен съд (МНС) Пьотър Хофмански.

Това сочи базата данни за търсени лица на съветското министерство на вътрешните работи, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Хофмански Пьотър Йозеф, поляк. Издирван по член от Наказателния кодекс на Руската федерация ", се показва в базата данни, без да се прецизира по какъв член тъкмо се търси.

В листата с търсени от Русия лица са включени и първият заместник-председател на МНС Луз дел Кармен Ибанес Каранса, както и съдията Бертрам Шмит.

На 17 март МНС издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин и на съветския комисар по правата на децата Мария Лвова-Белова по обвинявания в хипотетично присъединяване във военни закононарушения, изразяващи се в нелегално депортиране на украински деца в Русия.

На 20 март съветският Следствен комитет образува наказателно дело против прокурора на МНС Карим Хан и против съдиите Росарио Салваторе Айтала, Серхио Херардо Угалде Годинес и Томоко Акане. Следственият комитет счита, че дейностите им са умишлено незаконосъобразни, защото няма учредения за наказателно гонене на Путин и Лвова-Белова.

През май бяха повдигнати обвинявания против Карим Хан и Росарио Айтале и те бяха оповестени за издирване. По-късно и Томоко Акане беше оповестена за издирване.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР